Vand

Vand er en essentiel del af hverdagen hos både mennesker og virksomheder. Rent vand er fuldstændig afgørende for alt liv, men er ikke en naturlig selvfølge. Vand omfavner diverse arbejdsområder, derimellem drikkevand, spildevand, produktionsvand og andre vandledninger, der er af stor betydning på Færøerne.

Hos SMJ rådgivende ingeniører har vi en kompetent viden indenfor vand, både vandrensningsanlæg, vandledninger og spildevandsudledninger. Vi yder kommuner og produktionsvirksomheder rådgivning indenfor rensning af drikkevand. Ligeledes byder vi vores kunder ekspertise indenfor rensning og udledning af spildevand. På Færøerne er kravene til spildevandsudledning forholdsvis begrænsede, og ofte er rensning ikke et krav, hvis blot vandet bliver ledt ut på havområde med strøm, således at det forurenede vand bliver ledt væk fra land. SMJ har en dybtgående viden indenfor dette område, og er vi derfor i stand til at yde en gunstig rådgivning vedrørende rensning af spildevand, med både mekaniske, sågar biologiske systemer.

Forud for et projekt, har vi altid den målsætning, at projektets helhed, samt projektets benyttelsesformål, bliver taget i betragtning, sådan at vi kan garantere et gunstigt og bæredygtigt vandsystem af højeste kvalitetsniveau, hvor den biologiske mangfoldighed, samt kvalitetsforsikringen er taget med i betragtning.

  • Vand- og spildevandsrensningssystemer
  • Spildevandsplaner
  • Svømmehaller
  • Vandledninger
  • Vandkvalitet og undersøgelser
  • Projektledelse, byggeledelse og projekteringsledelse

Skolen á Fløtum

Der har været behov for en ny folkeskole i den vestlige del af Tórshavn i nogle år. Skúlin á Fløtum bliver bygget for at dække dette behov. SMJ er med...

Der har været behov for en ny folkeskole i den vestlige del af Tórshavn i nogle år. Skúlin á Fløtum bliver bygget for at dække dette behov.

SMJ er med i det vindende rådgiverteam, Eind, som vandt arkitektkonkurrencen tidligt i 2016. SMJ har ansvaret for projekterings- og IKT ledelse, VVS, ventilation, el og brandrådgivning.

Skúlin á Fløtum rummer 850 elever. Skolen er udstyret med den nyeste teknologi og udarbejdet sammen med Tórshavnar kommunu.

Bygherre: Tórshavnar kommuna

Rådgivere: Árni Winter, Zeta, Brim, LBF rådgivende ingeniører og SMJ Rådgivende ingeniører

Læs mere

Lakseopdrætsanlæg á Strond

Bakkafrost bygger et nyt lakseopdrætsanlæg á Strond. Det store anlæg er en del af planen om at øge størrelsen på lakseyngel, inden de bliver sat ud i havet. Det nye...

Bakkafrost bygger et nyt lakseopdrætsanlæg á Strond. Det store anlæg er en del af planen om at øge størrelsen på lakseyngel, inden de bliver sat ud i havet. Det nye anlæg har knapt 60 kar, der kan rumme ca. 30.000 m3 vand. SMJ har haft ansvaret for brandrådgivning, al installationsarbejdet, herunder projekteringsledelse af installationer, koordination og rådgivning i forbindelse med bygherre, projektering af el og rørsystemer, herunder kølesystem med havvand, fisketransport samt lydsimuleringer.

Bygherre: Bakkafrost Entreprenør: Articon Rådgivere: Ósbjørn Jacobsen Arkitekter, Spenn og SMJ Rådgivende ingeniører

Læs mere

Sundsverkið

SEV udbygger Sundsverkið, hvor station 3 bliver bygget som en tilføjelse til station 1 og 2. Den nye station har 4 motorer. Spildenergien bliver brugt på anlægget og til fjernvarme....

SEV udbygger Sundsverkið, hvor station 3 bliver bygget som en tilføjelse til station 1 og 2. Den nye station har 4 motorer. Spildenergien bliver brugt på anlægget og til fjernvarme. SMJ har haft ansvar for projekteringsledelse, brandrådgivning, myndighedsansøgning, projektering af ledninger i jorden, el systemer, rørsystemer samt været bygherrerådgiver i forbindelse med indkøb af særleverandører.

Bygherre: SEV Entreprenører: Articon og BWSC Rådgivere: SNA, LBF Rådgivende ingeniører og SMJ Rådgivende ingeniører
Link til video: https://www.youtube.com/channel/UC9fQgswtQp7q8M1Dz2dNNfA

Læs mere