Byggeri

Hos SMJ Rådgivende Ingeniører kan vi tilbyde alle de tekniske løsninger indenfor byggeri, både til den almene- og private sektor. Vi har i mange år ledet og været del av store byggeprojekter på Færøerne og i nabolandene.

Byggeindustrien er mangeartet, og vores erfaringer er præget af, at vi har deltaget i projekter af forskellig natur, f.eks. fra at yde rådgivning til sygehuse, fiskeopdrættere og kraftværker, til rådgivning af nye kontor- og lejlighedskomplekser. Vi går højt op i, at kvaliteten af den service vi tilbyder vores kunder, er på et højt niveau. Vi ønsker at forstå kunden, og ikke lave opgaven om til noget, den ikke er – fra den største opgave til den mindste.

SMJ Rådgivende Ingeniører tilbyder rådgivning af indenfor et vidt spektrum af arbejdsområder i byggeprojekter, se serviceudbydelser i punktfeltet. I de seneste år er bæredygtighed blevet er integreret del af ethvert byggeprojekt i vores nabolande, og er dette et led i udviklingen, som også påvirker os hos SMJ Rådgivende Ingeniører. Vi arbejder for fortsat at øge vores viden indenfor området således, at vi både føler os kompetente at rådgive og vejlede vores kunder i spørgsmål af lignende karakter. Vi ønsker at bidrage til, at bæredygtighed bliver en naturlig del af fremtidens byggeprojekter på Færøerne.

Der lægges vægt på tværfagligt samarbejde, som er med til at optimere projektet og ydelsen til kunden.

 • VVS, ventilation, kloak og CTS
 • Indeklima og energianalyse af bygningen
 • EL-systemer, nødstrøm og lyssystem  
 • Brandvejledning, brandtekniske installationer og sikkerheds rådgivning
 • Projektledelse, byggeledelse og projekteringsledelse
 • BIM, VDC og IKT-ledelse
 • 3D laserskanning og modellering af nuværende tilstand
 •  Vurdering af Virkningerne på Miljøet (VVM)
 • Miljøgodkendelser, Bæredygtig forberedelse til projekter
 • Valg af materiale i forhold til bæredygtighed
 • Teknisk ’Due Diligence’

Sundsverkið

SEV udbygger Sundsverkið, hvor station 3 bliver bygget som en tilføjelse til station 1 og 2. Den nye station har 4 motorer. Spildenergien bliver brugt på anlægget og til fjernvarme....

SEV udbygger Sundsverkið, hvor station 3 bliver bygget som en tilføjelse til station 1 og 2. Den nye station har 4 motorer. Spildenergien bliver brugt på anlægget og til fjernvarme. SMJ har haft ansvar for projekteringsledelse, brandrådgivning, myndighedsansøgning, projektering af ledninger i jorden, el systemer, rørsystemer samt været bygherrerådgiver i forbindelse med indkøb af særleverandører.

Bygherre: SEV Entreprenører: Articon og BWSC Rådgivere: SNA, LBF Rådgivende ingeniører og SMJ Rådgivende ingeniører
Link til video: https://www.youtube.com/channel/UC9fQgswtQp7q8M1Dz2dNNfA

Læs mere

Fjernvarme

Fjarhitafelagið (fjernvarme selskabet på Færøerne) udbygger vedvarende fjernvarmeforsyningen i Tórshavn. En stor del af Hoyvík er koblet til fjernvarmeforsyningen, de sidste år er der lagt hovedledninger ned til centrum i...

Fjarhitafelagið (fjernvarme selskabet på Færøerne) udbygger vedvarende fjernvarmeforsyningen i Tórshavn. En stor del af Hoyvík er koblet til fjernvarmeforsyningen, de sidste år er der lagt hovedledninger ned til centrum i byen og der bliver konsekvent arbejdet med at få de store varmeforbrugere koblet til fjernvarmeforsyningen. 

Læs mere

HSO opgave på vindmøllepark projekt

SEV's nye vindmøllepark SEV, som er den største energileverandør på Færøerne, bygger en vindmøllepark á Húsahaga, nogle kilometer nord for Torshavn. Projektet giver mulighed for SEV at producere 60% af...

SEV's nye vindmøllepark SEV, som er den største energileverandør på Færøerne, bygger en vindmøllepark á Húsahaga, nogle kilometer nord for Torshavn. Projektet giver mulighed for SEV at producere 60% af al behovet for elektrisk strøm på Færøerne, baseret på vand-og vindenergi. SMJ sundhed, sikkerhed og miljø  For at imødekomme de strenge sundheds-, sikkerheds- og miljøkrav ønsker Enercon, som er projektets leverandør, en såkaldt sundheds- og sikkerhedsofficer (Health and Safety Officer, HSO). Da SMJ medarbejdere har erfaringer med sundhed, sikkerhed og miljø, har SMJ fået ansvaret for dette område.

Projektleder: SEV Leverandør: Enercon HSE: SMJ Kunde: SEV Byggeperiode: 2013-2014 Område: Tórshavn

Læs mere