Skolen á Giljanesi


Efter det var bekræftet, at den gamle skole á Giljanesi ikke skulle renoveres, blev besluttet at reve den ned og bygge en ny skole.

Den nye skole kommer til at være bygget i to trin. Det første byggetrin omfatter klasselokaler og administration, imens det andet byggetrin omfatter blandt andet speciallokaler.

Bygningen med tilhørende teknologi og ledninger er tilrættelagt til et lavenergi-system. På den måde er det let at udskifte kedler med alternative energikilder, som f.eks. varmepumper. Ventilationen er styret efter behov, således at klasselokaler og andre lokaler bliver ventileret efter præcis det behov, som hvert lokale har. Det betyder, at det samlede luftskifte, og dermed også driftsomkostningen, bliver så lidt som muligt.

Bygherre: Vága Kommune

Bygherrerådgiver: Råd

Rådgivere: SNA, LBF, SMJ Rådgivende ingeniører